Page 57 - EnterUL ONLINE
P. 57

estaurace restaurace res
                                                                                              restaurace restaurace restaurace
Ingredience:                                    Nakynuté těsto rozdělíme na dvě ste-
• 600 g hladké mouky                            jné části, které rozválíme na velké tenké
• 250 ml mléka                                  placky (vyválejte na co nejtenčeji), jednu
• 80 g másla                                    potřeme skořicovou náplní a druhou ma-
• 2 žloutky                                     kovou. Jednu po druhé srolujeme (ruličky
• 1 lžíce cukru krupice                         přeneseme na plech, je to pak jednodušší)
• 1 lžíce vanilkového cukru                     a rozřízneme napůl. Poté na plechu
• 1 lžička soli                                 vytvoříme pletenec, který nakonec zatočíme
• 1 kostka čerstvého droždí nebo sušeného       do věnce (viz fotky).

Na skořicovou náplň:                            Pečeme 20 - 25 minut.
120 g povoleného másla                          Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
3 lžičky skořice                                Teplý chutná nejlépe☺
200 g cukru krupice
                                                Na závěr můžete jen pocukrovat, potřít
Na makovou náplň:                               oslazeným máslem nebo cukrovou vodou...
100 g mletého máku                              Pátrala jsem dál a kromě skořice lze kringel
100 ml mléka                                    plnit i rozinkami, ořechovou nebo jinou
1 lžíce povidel nebo marmelády                  náplní, polévat čokoládou a posypat kousky
2-3 lžíce cukru krupice (dle chuti)             mandlí... fantazii se meze nekladou.
1 lžíce rumu (dle chuti, nemusí být)
                                                Čtenářům Enteru přejeme dobrou chuť
Postup:                                                        s Kringelem a kávou.
Těsto lze připravit v domácí pekárně nebo
ručně. Mezitím si připravíme náplně...          Rozka s Ilčou
Povolené máslo smícháme se skořicí a cukrem
(máslo nerozpouštějte moc, nechte povo-
lit). Dále si dáme vařit mléko, jakmile začne
bublat, nasypeme do něj mák a cukr. Za
stálého míchání chviličku vaříme, vznikne
hustá kaše, poté ji odstavíme z plamene. Pak
do ní vmícháme povidla/marmeládu a rum.

Předehřejeme troubu na 170 °C a připravíme
si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem.

                                                                                              57
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62