Page 57 - EnterUL ONLINE
P. 57
estaurace restaurace res
restaurace restaurace restaurace
Ingredience: Nakynuté těsto rozdělíme na dvě ste-
• 600 g hladké mouky jné části, které rozválíme na velké tenké
• 250 ml mléka placky (vyválejte na co nejtenčeji), jednu
• 80 g másla potřeme skořicovou náplní a druhou ma-
• 2 žloutky kovou. Jednu po druhé srolujeme (ruličky
• 1 lžíce cukru krupice přeneseme na plech, je to pak jednodušší)
• 1 lžíce vanilkového cukru a rozřízneme napůl. Poté na plechu
• 1 lžička soli vytvoříme pletenec, který nakonec zatočíme
• 1 kostka čerstvého droždí nebo sušeného do věnce (viz fotky).
Na skořicovou náplň: Pečeme 20 - 25 minut.
120 g povoleného másla Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
3 lžičky skořice Teplý chutná nejlépe☺
200 g cukru krupice
Na závěr můžete jen pocukrovat, potřít
Na makovou náplň: oslazeným máslem nebo cukrovou vodou...
100 g mletého máku Pátrala jsem dál a kromě skořice lze kringel
100 ml mléka plnit i rozinkami, ořechovou nebo jinou
1 lžíce povidel nebo marmelády náplní, polévat čokoládou a posypat kousky
2-3 lžíce cukru krupice (dle chuti) mandlí... fantazii se meze nekladou.
1 lžíce rumu (dle chuti, nemusí být)
Čtenářům Enteru přejeme dobrou chuť
Postup: s Kringelem a kávou.
Těsto lze připravit v domácí pekárně nebo
ručně. Mezitím si připravíme náplně... Rozka s Ilčou
Povolené máslo smícháme se skořicí a cukrem
(máslo nerozpouštějte moc, nechte povo-
lit). Dále si dáme vařit mléko, jakmile začne
bublat, nasypeme do něj mák a cukr. Za
stálého míchání chviličku vaříme, vznikne
hustá kaše, poté ji odstavíme z plamene. Pak
do ní vmícháme povidla/marmeládu a rum.
Předehřejeme troubu na 170 °C a připravíme
si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem.
57