Page 62 - EnterUL ONLINE
P. 62
gastronomie restaurace re
LETEM KRAJEM S ENTEREM
V březnu vyrazíme za hranice všedních dní,
ale tentokrát zůstaneme v severočeské
kotlině: Vydejte se s námi nadlábnout či
zapařit (nejlíp dohromady) do cirka 20 po-
labských kilometrů vzdálených Lovosic...
PIRÁTSKÉ DRINKY? SVIJANY I ŽERNOSEKY citrusech; Vepřová krkovice na černém pivě; Hovězí
„Pod Palubou je unikátním spojením restaurace maso v koprové omáčce; Bramborové knedlíky
s pirátským nádechem, vždy čerstvou domácí plněné uzeným masem a zelím či Pikantní fazole.
i mezinárodní kuchyní a klubovým prostředím.“
Fakt, který po únorové návštěvě mohu potvrdit. Po pánvích „naše“ poplácávají i jejich facebookoví
Přes léto je dolní „Paluba“ zavřená, přičemž jede lajkeři: vědí, že za menu nezaplatí více jak 99 Kč
horní open air zahrádka. Nás se nyní týká úžasné a snahu PodPalubní oceňují 75 recenzemi
sklepní podloubí na lovosickém náměstíčku v ulici v celkovém skóre 4,4 z 5 hvězdiček.
Osvoboditelů (39/17). Úzké schodiště, ozdobené
maketou pirátské lodi, nás přivede přímo k pod- VLEVO JÍME, VPRAVO PAŘÍME!
palubnímu báru: zde zfleku můžem zabrat fleka
a objednat si výtečně točený Svijany různých ... vraťme se k baru: ten nás rozdělí buď doleva,
grádů (11°, tmavou 13° a výroční speciál 450), nebo doprava - jinam to prostě nejde. Levicovým
červená a bílá rozlévaná vína pocházející z nedaleké voličům se otevírá pohled na lakovaným dřevem
žernosecké oblasti a samo i nealko drinky od Kofoly... osazenou místnost se stoly a lavicemi. Ano, tady
„Nechte se každé pondělí překvapit a navštivte jíme, hodujeme i se (zejména při hudební produkci)
www.podpalubou.cz pro informace o novém jídel- líp dorozumíme. Pravičáci jsou jasný pař(wo)meni:
ním lístku. Pravidelně také připravujeme tematické Koncertní cimra vás nadchne hned (s) prvním
víkendy, jako jsou Kančí hody, Pirátské víkendy, Ze nádechem: „Tohle tak mít v Ústí!“ vykřiknete
staré Prahy a Svatomartinské menu,“ lákají nás blahem a Lovosičák se mírně usměje, neboť ví, že
PodPalubáci s tím, že:„Používání výhradně čerstvých tohle vždy spíš ocení přespolní...
surovin a výroba vlastních ingrediencí je ve světě Emilio
gastronomie jev nepříliš obvyklý. My však věříme, že
naši snahu oceníte a bude vám u nás chutnat.“
CIBULAČKA, BORŠČ, FAZOLE, KRKOVICE NA PIVĚ
V době uzávěrky Enteru se podávaly tyto polévky:
Cibulačka; Kuřecí a Hovězí vývar; Hrachovka a Boršč.
O hlavní chod se postaraly: Kuřecí stehno pečené na